Zoete aardappel-pindasoep met atjar
- femsfoodcoaching
- 5 dagen geleden
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 dagen geleden
Bereidingstijd: 30 min
Ik dook weer de keuken in met een recept van Picnic uit hun maaltijdplanner! Ideaal om zo voor de week te bepalen wat je gaat eten. Ik koos voor zoete aardappel-pindasoep met atjar . Een heerlijke soep met een Aziatische twist. Ik gaf mijn eigen draai aan het recept. De atjar is optioneel en is bedoeld als topping voor je soep.

Ingrediënten (4 personen)
750 g zoete aardappelen
1 stuk winterpeen
2 tl gehakte gember (ik gebruik uit een potje)
1 l groentebouillon
2 a 3 flinke el 100% pindakaas
100 ml kokosmelk
100 ml melk
1 bosje bosui
Optioneel voor de atjar:
komkommer
75 g taugé
20 g suikervervanger
75 ml witte (wijn)azijn
Bereiding zoete aardappel-pindasoep met atjar
Schil en snijd de zoete aardappelen en wortel in blokjes
Verwijder de uiteindes van 1 bosje bosui en snij in ringetjes. Gebruik het witte gedeelte en bewaar wat groene ringetjes voor de garnering van de soep
Spray bakspray in een soeppan en fruit de bosui (witte gedeelte) en gember aan voor 1 minuut.
Voeg daarna de andere groenten toe en bak 4-5 min.
Indien je de atjar maakt dan meng je hiervoor de suikervervanger met witte (wijn)azijn in een steelpannetje en verhit al roerend op laag vuur totdat de suiker is opgelost.
Snijd de komkommer in zeer dunne plakjes met een dunschiller, keukenmachine of mandoline
Doe de komkommer samen met de taugé in een kom.
Schenk het suiker-azijnmengsel bij de komkommer en taugé in de kom en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken.
Voeg de bouillon toe aan de pan met zoete aardappel en laat 15 minuten koken of totdat de groenten zacht genoeg zijn
Roer de kokosmelk, melk en pindakaas er doorheen en pureer de soep met een staafmixer
breng op smaak met peper en zout
Garneer met atjar en wat ringetjes bosui
Comments