top of page

Voedzame chocoladecake

  • femsfoodcoaching
  • 28 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 50 min Als jij gek bent op chocolade maar ook graag een voedzaam tussendoortje wilt eten, dan zit je met deze cake helemaal goed! Je kan 'm optioneel aftoppen met een topping van gesmolten chocolade, zo geef je helemaal toe aan je chocolade cravings ;)


Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 65 g (zonnebloem)olie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 85 g 1:1 suikervervanger

  • 160 ml magere of ongezoete plantaardige melk

  • 3 eieren

  • 150 g volkoren meel

  • 50 g havermeel

  • 30 g cacao

  • 2,25 tl bakpoeder

  • ⁠1 tl kaneel

  • Snuf zout

  • 40 g pure of suikervrije chocolade druppels

  • Optioneel: 40 gram pure of suikervrije chocolade(druppels) voor een chocoladetopping

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  2. Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje (t/m de eieren, incl. de suiker) met elkaar in een grote kom

  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)

  4. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd.

  5. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  6. Schep de chocolade druppels door het beslag

  7. Stort het beslag in de bakvorm van 25 cm

  8. bak ca. 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.

  9. ⁠wil je een chocoladetopping op de cake dan smelt je de chocolade hiervoor en verdeel dit (na het bakken, wanneer de cake voldoende is afgekoeld) over de bovenkant van de cake. Laat uitharden voordat je het in plakken snijdt


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page