Voedzame chocoladecake
- femsfoodcoaching
- 28 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Als jij gek bent op chocolade maar ook graag een voedzaam tussendoortje wilt eten, dan zit je met deze cake helemaal goed! Je kan 'm optioneel aftoppen met een topping van gesmolten chocolade, zo geef je helemaal toe aan je chocolade cravings ;)

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
65 g (zonnebloem)olie
85 g ongezoete appelmoes
85 g 1:1 suikervervanger
160 ml magere of ongezoete plantaardige melk
3 eieren
150 g volkoren meel
50 g havermeel
30 g cacao
2,25 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snuf zout
40 g pure of suikervrije chocolade druppels
Optioneel: 40 gram pure of suikervrije chocolade(druppels) voor een chocoladetopping
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals suikervrije chocolade, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje (t/m de eieren, incl. de suiker) met elkaar in een grote kom
In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd.
Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Schep de chocolade druppels door het beslag
Stort het beslag in de bakvorm van 25 cm
bak ca. 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
wil je een chocoladetopping op de cake dan smelt je de chocolade hiervoor en verdeel dit (na het bakken, wanneer de cake voldoende is afgekoeld) over de bovenkant van de cake. Laat uitharden voordat je het in plakken snijdt
Comments