Speculoos taartje
- femsfoodcoaching
- 13 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 min Dit is weer een topper van een ontbijtje! Een fris vanille kwarktaartje met speculoosbodem en speculooskruimels. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en is simpel te maken. Dit moet je eens uitproberen! Ook geschikt als tussendoortje of toetje.

Ingrediënten (persoon)
Voor de bodem:
1 verkruimeld volkoren biscuit (of vervangen door 10 gram extra havermeel)
30 gram havermeel
15 gram speculoospasta
15 gram light boter (voor op brood)
Voor het kwarkmengsel:
250 tot 300 gram magere kwark of skyr, op smaak gebracht met vanille eiwitpoeder of flavourdrops vanille
Voor de topping:
1 speculooskoekje, verkruimeld Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrop hier!
Bereiding
In het schaaltje wat je wil gebruiken voor het taartje doe je de boter en speculoospasta, dit warm je kort op in de magnetron en meng met een lepeltje tot een vloeibaar egaal mengsel.
In een ander schaaltje stamp je de biscuit fijn en daar doe je de havermeel bij. Dit roer je tot het goed gemengd is.
De havermeel en biscuit doe je in het schaaltje met de boter en speculoospasta en meng goed.
Verdeel dit goed over de bodem en druk aan met de platte kant van een lepel. Dit laat je in de koelkast hard worden (je kan dit ook overslaan maar dan blijft de bodem wat zacht).
Wanneer de bodem hard is, stort je de kwark erop.
Je kan dit een avond van te voren maken of ook direct al opeten. Vlak voor het serveren top je het af met een verkruimeld speculoos koekje.
Komentarze