Bereidingstijd: 10 + 10 min
In de categorie slim en snel heb ik iets nieuws ontdekt; pinsa's! Een gezondere variant op een afhaalpizza. Handig voor een snelle maar semi-voedzame maaltijd, bijvoorbeeld in het weekend. Deze vegetarische pinsa met vega balletjes en kruidige tomatensaus is een echte smaakbom. Ideaal voor een snelle, Mediterrane maaltijd!

Ingrediënten (2 personen)
1 pinsa-bodem van Bella Italia (Jumbo)
1 verpakking vegetarische balletjes
6 el passata of tomatensaus
halve tl Italiaanse kruiden
halve tl gerookt paprikapoeder
1 klein teentje knoflook, fijngehakt of geperst
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 kleine paprika, in reepjes gesneden
2 handjes geraspte 30 + kaas
Handje rucola
Bereiding vegetarische pinsa
Verarm de oven voor op 230 graden, boven- en onderwarmte. Bak de pinsa 5 minuten
Verwarm een pan met bakspray en fruit de knoflook kort.
Voeg de passata, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe en laat 5 minuten pruttelen.
Snijd de balletjes doormidden en bak ze kort in een pan tot ze warm en goudbruin zijn.
Haal de pinsa uit de oven , bestrijk de warme pinsa met de tomatensaus, verdeel de vega balletjes, paprika en tomaatjes erover en bestrooi met kaas.
Bak voor ca. 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en de groenten beginnen te verkleuren.
Top af met een handje rucola
Comments