top of page

Vegetarische pinsa

Bereidingstijd: 10 + 10 min


In de categorie slim en snel heb ik iets nieuws ontdekt; pinsa's! Een gezondere variant op een afhaalpizza. Handig voor een snelle maar semi-voedzame maaltijd, bijvoorbeeld in het weekend. Deze vegetarische pinsa met vega balletjes en kruidige tomatensaus is een echte smaakbom. Ideaal voor een snelle, Mediterrane maaltijd!


vegetarische pinsa

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pinsa-bodem van Bella Italia (Jumbo)

  • 1 verpakking vegetarische balletjes

  • 6 el passata of tomatensaus

  • Bakspray

  • halve tl Italiaanse kruiden

  • halve tl gerookt paprikapoeder

  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt of geperst

  • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd

  • 1 kleine paprika, in reepjes gesneden

  • 2 handjes geraspte 30 + kaas

  • Handje rucola

Bereiding vegetarische pinsa

  1. Verarm de oven voor op 230 graden, boven- en onderwarmte. Bak de pinsa 5 minuten

  2. Verwarm een pan met bakspray en fruit de knoflook kort.

  3. Voeg de passata, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe en laat 5 minuten pruttelen.

  4. Snijd de balletjes doormidden en bak ze kort in een pan tot ze warm en goudbruin zijn.

  5. Haal de pinsa uit de oven , bestrijk de warme pinsa met de tomatensaus, verdeel de vega balletjes, paprika en tomaatjes erover en bestrooi met kaas.

  6. Bak voor ca. 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en de groenten beginnen te verkleuren.

  7. Top af met een handje rucola

Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page