top of page

Perzik muffins

  • femsfoodcoaching
  • 22 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 5 + 25 min Ik ben gek op alle smaken van Ísey Skyr maar de perzik on top is toch wel écht mijn favoriet! Ik kon daarom niet anders dan hier een heerlijk recept mee maken. Deze perzik muffins zijn de ideale voedzame snack voor in de zomer!


Ingrediënten (9 stuks)

  • 175 gram Ísey Skyr perzik on top

  • 2 eieren

  • 40 gram 100% appelmoes

  • 10 gram zonnebloemolie

  • wat vloeibare zoetstof naar smaak

  • 75 g havermeel

  • 75 g volkoren meel

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 niet al te rijpe (wilde) perzik, in kleine blokjes gesneden (nectarine kan ook)

  • Verder nodig: siliconen muffin/cupcake vormpjes Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en vloeibare zoetstof en roer met een garde tot een egaal beslag.

  3. Meng in een apart kommetje de havermeel, volkoren meel en bakpoeder

  4. Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel

  5. Snijd de perzik in kleine blokjes en roer dit voorzichtig door het beslag

  6. Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag.

  7. Bak voor 20 a 25 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is

  8. Voor het serveren kan je het optioneel aftoppen met een schep van de Ísey Skyr en nog wat stukjes perzik.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page