Bereidingstijd: 20 min
Nasi is een gerecht wat hier regelmatig op het menu staat. Een makkelijke, snelle maar ook voedzame maaltijd. Ook makkelijk om een grote hoeveelheid te maken en een deel in te vriezen. Aan de pakjes en zakjes is vaak veel troep toegevoegd, veel lekkerder, gezonder en goedkoper om het zelf te maken!

Ingrediënten (2 personen)
150 g zilvervlies rijst (ongekookt gewogen
150 g (vega) kip
Nasi/bami groentemix
Teentje (of meer) knoflook
Optioneel extra groenten zoals bloemkoolrijst
Optioneel een gebakken ei per persoon
Optioneel serveren met bosui
Voor de kruiden gebruik ik onderstaande (je kunt in onderstaande verhoudingen ook een potje met nasikruiden vullen zodat je dit altijd bij de hand hebt, zonder de ketjap natuurlijk):
1 tl komijn
Halve tl kurkumapoeder
Halve tl gemberpoeder
Halve tl korianderpoeder
Halve tl knoflookpoeder
Snufje chilipoeder (meer als je van pittig houdt)
Een flinke scheut ketjap met minder suiker
Bereiding
Kook de rijst.
Bak in een andere pan de kip in blokjes gaar, de groenten daarbij roerbakken met fijn gehakte knoflook.
Als de rijst gaar is, dit erbij doen en de kruiden erbij (de hoeveelheid kruiden hierboven is voor 2 tot 4 personen, meer of minder naar smaak).
Vergeet niet om zout en peper te gebruiken.
Bak intussen optioneel een ei per persoon.
Serveer de nasi met een gebakken ei en bosui.
Comments