top of page

Nasi zonder pakjes en zakjes

Bereidingstijd: 20 min Nasi is een gerecht wat hier regelmatig op het menu staat. Een makkelijke, snelle maar ook voedzame maaltijd. Ook makkelijk om een grote hoeveelheid te maken en een deel in te vriezen. Aan de pakjes en zakjes is vaak veel troep toegevoegd, veel lekkerder, gezonder en goedkoper om het zelf te maken!


Ingrediënten (2 personen)

  • 150 g zilvervlies rijst (ongekookt gewogen

  • 150 g (vega) kip

  • Nasi/bami groentemix

  • Teentje (of meer) knoflook

  • Optioneel extra groenten zoals bloemkoolrijst

  • Optioneel een gebakken ei per persoon

  • Optioneel serveren met bosui

Voor de kruiden gebruik ik onderstaande (je kunt in onderstaande verhoudingen ook een potje met nasikruiden vullen zodat je dit altijd bij de hand hebt, zonder de ketjap natuurlijk):

  • 1 tl komijn

  • Halve tl kurkumapoeder

  • Halve tl gemberpoeder

  • Halve tl korianderpoeder

  • Halve tl knoflookpoeder

  • Snufje chilipoeder (meer als je van pittig houdt)

  • Een flinke scheut ketjap met minder suiker

Bereiding

  1. Kook de rijst.

  2. Bak in een andere pan de kip in blokjes gaar, de groenten daarbij roerbakken met fijn gehakte knoflook.

  3. Als de rijst gaar is, dit erbij doen en de kruiden erbij (de hoeveelheid kruiden hierboven is voor 2 tot 4 personen, meer of minder naar smaak).

  4. Vergeet niet om zout en peper te gebruiken.

  5. Bak intussen optioneel een ei per persoon.

  6. Serveer de nasi met een gebakken ei en bosui.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page