top of page

Monchou overnight oats

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 min + 1 nacht wachttijd Overnight oats die je doet denken aan Monchou taart!


Ingrediënten (1 persoon)

Voor het "monchou" mengsel:

  • 220 g magere kwark

  • 30 g zuivelspread light

  • zoetstof / vanille flavourdrops / vanille aroma naar smaak

  • 20 gram havermeel en 20 gram havermout

  • 8 gram chiazaad

  • scheutje (plantaardige) melk

Voor de bodem:

  • 1 bastogne koek (niet voedzaam, wel lekker) of een volkoren biscuit

Voor het kersenmengsel:

  • 125 g diepvries kersen

  • zoetstof en vanille aroma en/of vanille flavourdrops naar smaak

  • een scheutje water

  • een maizena papje (beetje koud water met wat maizena poeder mengen) Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verkruimel het koekje en doe op de bodem van een schaaltje of glaasje.

  2. Meng in een schaaltje de kwark, zuivelspread en smaakmaker en breng op smaak naar wens.

  3. Roer er de havermout en chiazaad doorheen en een scheutje melk en meng goed.

  4. Warm de diepvries kersen op in een pannetje met een scheutje water en doe de smaakmakers erbij. Optioneel kan je de kersen een beetje fijn prakken. Als de kersen warm zijn dan doe je er af en toe een scheutje van het maizena papje doorheen en laat het indikken tot de gewenste dikte. Dit doe je in een schaaltje en laat je afkoelen.

  5. Stort het kwark mengsel op de bodem en doe daarna de kersen erop.

  6. Dek af en laat een nachtje in de koelkast staan.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page