top of page

Mijn favoriete havermout recept

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 min Dit is echt één van mijn favoriete ontbijtjes. Mega voedzaam, smaakvol en gelijk een flinke portie groenten binnen. Ik kan echt uren teren op dit ontbijt, dus zou je zeker aanraden om het ook eens te proberen! Je kan uiteraard de hoeveelheden aanpassen als het te veel of te weinig voor je is. Als je mij op Instagram volgt dan zie je dit ontbijt in de winter zo ongeveer dagelijks voorbij komen.



Ingrediënten (1 persoon)

  • 30 gram havermeel

  • 20 gram haverzemelen (of ook havermeel)

  • 8 gram chiazaad

  • 8 gram gebroken lijnzaad

  • wat kaneelpoeder

  • 150 gram geraspte wortel (minder kan ook)

  • een halve geprakte banaan

  • 180 ml (ongezoete plantaardige) drink/melk


Als toppping:

  • 1 appel of peer

  • wat kaneelpoeder

  • een lepeltje notenpasta of pindakaas

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals notenpasta's, eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Doe de havermeel, haverzemelen, zaden, kaneel, banaan en wortel in een pannetje en roer door.

  2. Doe daarna de melk erbij en roer weer door. Warm op tot het begint te pruttelen, goed doorroeren zodat het niet aanbrandt.

  3. Als het te dik is dan kan je meer melk toevoegen

  4. Intussen snijd je de appel of peer in blokjes. Je kan dit stoven in een koekenpan door het te mengen met kaneelpoeder, scheutje water, opwarmen met deksel op de pan en laatste minuut zonder deksel zodat het vocht verdampt. Je kan het ook stoven in de magnetron, doe het dan in een schaaltje met een bordje als deksel en warm ongeveer 1,5 minuut op de hoogste stand (er hoeft dan geen water bij).

  5. Als de havermout warm en dik genoeg is dan schenk je het in een kommetje, top af met de appel- of peerblokjes en tot slot een lepeltje pindakaas of notenpasta


Comentários


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page