top of page

Mealprep cottage cheesecake met blauwe bessen

  • femsfoodcoaching
  • 6 apr 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 18 sep 2024

Bereidingstijd: 7 + 23 min + minimaal 4 uur wachttijd Wie zegt dat je geen cheesecake kan eten als ontbijt of kan meenemen naar je werk als lunch? Deze mealprep cottage cheesecake met blauwe bessen is daar perfect voor en je krijgt meteen een flinke dosis eiwitten binnen!


Ingrediënten (2 porties)

Voor de bodem:

  • 2 volkoren biscuits (koekjes)

  • ⁠60 g havermeel

  • ⁠15 g amandelmeel

  • 100% appelmoes

  • honingvervanger


Voor de cheesecake:

  • 400 g cottage cheese (light)

  • ⁠2 eieren

  • ⁠scheutje vanille aroma

  • ⁠30 g custardpoeder vanille

  • ⁠20 tot 40g erythirol / suikervervanger (hoeveelheid naar smaak)


Topping:

  • 2 handjes (diepvries) blauwe bessen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht

  2. ⁠Stamp de biscuit fijn en meng met meel en 2 eetlepels appelmoes. Roer door

  3. ⁠voeg een flinke kneep honing vervanger toe en roer weer door

  4. voeg nu kleine beetjes appelmoes toe tot het een kruimelig deeg is

  5. vet de schaaltjes in met bakspray

  6. ⁠verdeel de bodem over de 2 schaaltjes

  7. druk aan

  8. meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa

  9. doe daarna het custard poeder en suikervervanger erbij en blend nog even door

  10. ⁠verdeel dit over de schaaltjes en verdeel er wat blauwe bessen overheen

  11. bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel.

  12. laat daarna afkoelen en zet voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Je kan dit een dag of 3 afgedekt in de koelkast bewaren.


Kommentarer


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page