Mealprep cottage cheesecake met blauwe bessen
- femsfoodcoaching
- 6 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 18 sep 2024
Bereidingstijd: 7 + 23 min + minimaal 4 uur wachttijd
Wie zegt dat je geen cheesecake kan eten als ontbijt of kan meenemen naar je werk als lunch? Deze mealprep cottage cheesecake met blauwe bessen is daar perfect voor en je krijgt meteen een flinke dosis eiwitten binnen!

Ingrediënten (2 porties)
2 ovenbestendige schaaltjes met 0,7 l inhoud
Voor de bodem:
2 volkoren biscuits (koekjes)
60 g havermeel
15 g amandelmeel
100% appelmoes
Voor de cheesecake:
400 g cottage cheese (light)
2 eieren
scheutje vanille aroma
30 g custardpoeder vanille
20 tot 40g erythirol / suikervervanger (hoeveelheid naar smaak)
Topping:
2 handjes (diepvries) blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht
Stamp de biscuit fijn en meng met meel en 2 eetlepels appelmoes. Roer door
voeg een flinke kneep honing vervanger toe en roer weer door
voeg nu kleine beetjes appelmoes toe tot het een kruimelig deeg is
vet de schaaltjes in met bakspray
verdeel de bodem over de 2 schaaltjes
druk aan
meng in een blender de cottage cheese met ei en vanille aroma tot een gladde massa
doe daarna het custard poeder en suikervervanger erbij en blend nog even door
verdeel dit over de schaaltjes en verdeel er wat blauwe bessen overheen
bak af voor 20 a 23 min. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is, een beetje ‘flubberig’ mag wel.
laat daarna afkoelen en zet voor minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast. Je kan dit een dag of 3 afgedekt in de koelkast bewaren.
Kommentarer