top of page

Kokos bananenbrood

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 5 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 45 min Ben jij gek op bananenbrood? Probeer dan eens deze variant met kokos, dit brengt je helemaal in tropische sferen!


Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen, heel goed geprakt (eventueel 1 extra banaan voor bovenop de cake, deze houd je apart tot het einde en snijd je door midden over de lengte)

  • eetlepels gebroken lijnzaad

  • 80 ml ongezoete plantaardige melk

  • 40 ml (zonnebloem)olie

  • 1 eetlepel honingvervanger

  • scheutje vanille aroma

  • 50 g havermout

  • 1 tl baksoda

  • 100 g volkoren meel

  • 25 g eiwitpoeder vanille smaak (of extra meel)

  • 8 g bakpoeder

  • 50 g amandelmeel

  • 20 g geraspte kokos

  • 20 g (suikervrije) chocoladedruppels Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals suikervrije chocolade, eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Doe de ingrediënten in de hierboven vermelde volgorde in een kom en roer steeds goed maar niet te hard

  3. Gebruik een cakevorm van 25 cm en bekleed deze met bakpapier

  4. Schep het beslag in de cakevorm en leg eventueel bovenop de door midden gesneden banaan.

  5. Bak ongeveer 40-45 minuten in de oven. Als een satéprikker er schoon uitkomt dan is het bananenbrood gaar.

  6. Laat even afkoelen in de cakevorm, anders brokkelt het snel af.


コメント


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page