Citroen passievrucht cake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Met deze heerlijke friszoete cake haal jij het zonnetje in huis!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Eerste rijtje ingrediënten:
65 g zonnebloemolie
85 g ongezoete appelmoes
60 g suikervervanger
160 ml (plantaardige) melk
3 eieren
halve tl amandelaroma
Tweede rijtje ingrediënten:
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille
2,25 tl bakpoeder
Snuf zout
Verder nodig:
rasp van 1 kleine of een halve grote biologische citroen
het vruchtvlees van 2 passievruchten
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar met een garde.
In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de passievrucht pulp en citroenrasp door het beslag.
Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm (bekleed met bakpapier) en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Comentários