top of page

Citroen passievrucht cake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 50 min Met deze heerlijke friszoete cake haal jij het zonnetje in huis!


Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Eerste rijtje ingrediënten:

  • 65 g zonnebloemolie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 60 g suikervervanger

  • 160 ml (plantaardige) melk

  • 3 eieren

  • halve tl amandelaroma


Tweede rijtje ingrediënten:

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g eiwitpoeder vanille

  • 2,25 tl bakpoeder

  • Snuf zout

Verder nodig:

  • rasp van 1 kleine of een halve grote biologische citroen

  • het vruchtvlees van 2 passievruchten

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar met een garde.

  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)

  4. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  5. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de passievrucht pulp en citroenrasp door het beslag.

  6. Doe het beslag in de bakvorm van 25 cm (bekleed met bakpapier) en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


Comentários


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page