top of page

Carrot cake mugcake

  • femsfoodcoaching
  • 24 aug 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 25 aug 2024

Bereidingstijd: 7 min


Een heerlijk en makkelijk recept waarmee je ontbijt met een voedzame variant op carrot cake! Je warmt deze gemakkelijk op in de magnetron en daardoor staat het binnen een handomdraai op tafel. Geïnspireerd op een recept van @dokterelise_



Ingrediënten

  • 1 rijpe banaan, fijn geprakt

  • ⁠1 ei

  • ⁠35 g magere kwark / Skyr

  • ⁠1 tl kaneel

  • ⁠1 tl bakpoeder

  • ⁠25 g havermout

  • ⁠20 g havermeel

  • ⁠80 g geraspte wortel


Bereiding

  1. Meng in een schaaltje of kom in de hierboven vermelde volgorde alle ingrediënten met elkaar. Ik vind het fijner mengen in een grote kom maar je kunt dit natuurlijk ook doen in het schaaltje die je in de magnetron gaat doen, scheelt weer afwas!

  2. Doe het in een schaaltje en warm op in de magnetron op vol vermogen ca. 4 minuten. Bij mij duurt het ongeveer 4 minuten tot de binnenkant niet meer nat is (dit zie je aan de bovenkant) maar het kan bij jou anders zijn

  3. top vervolgens af met nog wat Skyr of kwark, fruit en een lepeltje pindakaas of notenpasta

Bình luận


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page