top of page

Bloemkool havermout met mango en kokos

  • femsfoodcoaching
  • 16 apr 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 19 apr 2024

Bereidingstijd: 10 min Ik blijf het zeggen, ik hou ervan om groenten in mijn ontbijt te verwerken. Hoe fijn is het als je nog voor de lunch al een flinke portie groenten op hebt! Bloemkool is ook ideaal om te verwerken in zoete havermoutrecepten omdat het een redelijk neutrale smaak heeft. Zeker een aanrader om dit eens te proberen!


Ingrediënten (1 persoon)

  • 150 g bloemkoolrijst (diepvries kan ook)

  • ⁠35 g havermeel

  • ⁠15 g haverzemelen (of meer havermeel)

  • 10 g chiazaad

  • ⁠10 g gebroken lijnzaad

  • ⁠10 g geraspte kokos

  • ⁠een halve geprakte banaan

  • ⁠100 g mango blokjes

  • ⁠180 ml ongezoete plantaardige drink


Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten met elkaar en warm op in een pannetje tot het lekker begint te pruttelen

  2. als je het te dik vindt dan kan je wat extra melk toevoegen

  3. optioneel top je het af met een drizzle notenpasta of pindakaas


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page