top of page

Bieten brownie met zoete witte bonen frosting

  • femsfoodcoaching
  • 9 apr 2024
  • 2 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 16 jul 2024

Bereidingstijd: 20 + 25 min Bakken met groenten is ideaal om gelijk een extra portie groenten binnen te krijgen en het zorgt voor een fijne textuur. Deze rode bieten brownie met zoete witte bonen frosting en gehakte noten is daar het ideale voorbeeld van en nee, je proeft echt niet dat er bieten in zitten! Dit recept maakte ik voor mijn samenwerking met Braun en ik gebruikte de geweldige Braun Powerblend 9.


Ingrediënten (9 stukken)

Een schaal van ca. 21 x 21 cm

Natte ingrediënten:

  • ⁠1 ei

  • ⁠200 g rode biet (voorgekookt)

  • ⁠100 g rijpe banaan

  • ⁠1 el 100% appelmoes

  • ⁠1 tl vanille aroma

  • ⁠75 g pure chocolade 85%

  • 1 el zonnebloemolie

Droge ingrediënten:

  • 75 g volkoren meel

  • 25 g havermeel

  • 30 g cacao

  • ⁠snuf kaneel

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 20 g suikervervanger

  • Snuf zout

Voor de frosting:

  • 250 g cannellini bonen (uitlekgewicht)

  • 1,5 el cacao

  • snuf zout

  • 3 el honingvervanger

  • 3 el melk

Als topping:

  • ca. 15 g ongezouten noten (bijvoorbeeld pecannoten)


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Doe in een blender de bieten, banaan, ei, appelmoes en vanille aroma

  3. Blend dit tot een gladde massa

  4. Smelt de chocolade au bain marie samen met 1 el zonnebloemolie

  5. Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom

  6. Schenk in een andere kom het bietenmengsel

  7. Doe daar de droge ingrediënten bij en roer door met een spatel

  8. Roer vervolgens de gesmolten chocolade er doorheen

  9. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en schep het beslag erin, verdeel over de schaal

  10. Met een natte lepel kan je de bovenkant glad strijken

  11. Bak voor 25 min af in de oven

  12. Reinig de blender tussendoor

  13. Doe in de blender alle ingrediënten voor de frosting en meng tot een gladde massa. Gebruik meer honing als je het niet zoet genoeg vindt.

  14. Reinig de blender opnieuw tussendoor en droog goed af

  15. Doe de noten in de blender en gebruik de ‘coarse chop’ stand om ze fijn te hakken (ik gebruik de Braun Powerblend 9). Je kan de noten ook met de hand hakken met een mes

  16. Laat de cake afkoelen, smeer daarna de frosting er overheen en top af met de gehakte nootjes


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page