Bieten brownie met zoete witte bonen frosting
- femsfoodcoaching
- 9 apr 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 16 jul 2024
Bereidingstijd: 20 + 25 min
Bakken met groenten is ideaal om gelijk een extra portie groenten binnen te krijgen en het zorgt voor een fijne textuur. Deze rode bieten brownie met zoete witte bonen frosting en gehakte noten is daar het ideale voorbeeld van en nee, je proeft echt niet dat er bieten in zitten! Dit recept maakte ik voor mijn samenwerking met Braun en ik gebruikte de geweldige Braun Powerblend 9.

Ingrediënten (9 stukken)
Een schaal van ca. 21 x 21 cm
Natte ingrediënten:
1 ei
200 g rode biet (voorgekookt)
100 g rijpe banaan
1 el 100% appelmoes
1 tl vanille aroma
75 g pure chocolade 85%
1 el zonnebloemolie
Droge ingrediënten:
75 g volkoren meel
25 g havermeel
30 g cacao
snuf kaneel
1,5 tl bakpoeder
20 g suikervervanger
Snuf zout
Voor de frosting:
250 g cannellini bonen (uitlekgewicht)
1,5 el cacao
snuf zout
3 el honingvervanger
3 el melk
Als topping:
ca. 15 g ongezouten noten (bijvoorbeeld pecannoten)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Doe in een blender de bieten, banaan, ei, appelmoes en vanille aroma
Blend dit tot een gladde massa
Smelt de chocolade au bain marie samen met 1 el zonnebloemolie
Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom
Schenk in een andere kom het bietenmengsel
Doe daar de droge ingrediënten bij en roer door met een spatel
Roer vervolgens de gesmolten chocolade er doorheen
Bekleed de ovenschaal met bakpapier en schep het beslag erin, verdeel over de schaal
Met een natte lepel kan je de bovenkant glad strijken
Bak voor 25 min af in de oven
Reinig de blender tussendoor
Doe in de blender alle ingrediënten voor de frosting en meng tot een gladde massa. Gebruik meer honing als je het niet zoet genoeg vindt.
Reinig de blender opnieuw tussendoor en droog goed af
Doe de noten in de blender en gebruik de ‘coarse chop’ stand om ze fijn te hakken (ik gebruik de Braun Powerblend 9). Je kan de noten ook met de hand hakken met een mes
Laat de cake afkoelen, smeer daarna de frosting er overheen en top af met de gehakte nootjes
Comments