top of page

Banoffee muffins met stroopwafel

  • femsfoodcoaching
  • 2 mrt 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 10 + 20 min Deze muffins zijn geïnspireerd op een muffin die ze verkochten bij Zooparc Overloon. Ik kreeg meteen inspiratie om hier een voedzame variant op te maken!



Ingrediënten (6 stuks)

Droge ingrediënten:

  • 50 g volkoren meel

  • 50 g havermeel

  • ⁠1,5 el suikervervanger

  • ⁠1 tl bakpoeder

  • snuf zout

Natte ingrediënten:

  • 2 eieren

  • 140 g Ísey Skyr toffee of karamel smaak

  • ⁠1 el olie

  • ⁠1 el appelmoes

  • 1 tot 1,5 tl bananen aroma (te koop bij de toko)

  • 1 stroopwafel (met minder suiker) in stukjes gesneden

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Meng in een kom alle droge ingrediënten

  3. ⁠meng in een aparte kom alle natte ingrediënten

  4. meng de droge door de natte ingrediënten

  5. schep de stroopwafel stukjes door het beslag, bewaar een paar stukjes voor bovenop

  6. verdeel het beslag over de siliconen muffin vormpjes en verdeel er nog wat stukjes stroopwafel overheen

  7. ⁠bak voor zo’n 20 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of ze gaar zijn.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page