Banoffee muffins met stroopwafel
- femsfoodcoaching
- 2 mrt 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 10 + 20 min Deze muffins zijn geïnspireerd op een muffin die ze verkochten bij Zooparc Overloon. Ik kreeg meteen inspiratie om hier een voedzame variant op te maken!

Ingrediënten (6 stuks)
Droge ingrediënten:
50 g volkoren meel
50 g havermeel
1,5 el suikervervanger
1 tl bakpoeder
snuf zout
Natte ingrediënten:
2 eieren
140 g Ísey Skyr toffee of karamel smaak
1 el olie
1 el appelmoes
1 tot 1,5 tl bananen aroma (te koop bij de toko)
1 stroopwafel (met minder suiker) in stukjes gesneden
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng in een kom alle droge ingrediënten
meng in een aparte kom alle natte ingrediënten
meng de droge door de natte ingrediënten
schep de stroopwafel stukjes door het beslag, bewaar een paar stukjes voor bovenop
verdeel het beslag over de siliconen muffin vormpjes en verdeel er nog wat stukjes stroopwafel overheen
bak voor zo’n 20 min af in de oven. Met een saté prikker kan je kijken of ze gaar zijn.
Comments