top of page

Bananenbrood Pasen

  • femsfoodcoaching
  • 24 mrt 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 3 apr

Bereidingstijd: 15 + 50 min Bij het Paas ontbijt combineer ik voedzaam graag met minder voedzaam. Dit bananenbrood Pasen ziet er feestelijk uit maar is een voedzame aanvulling op je ontbijt, brunch of lunch! Natuurlijk ook lekker op andere momenten van de dag ;)

bananenbrood pasen

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

  • 3 middelgrote rijpe bananen

  • 100 ml (ongezoete plantaardige) drink/melk

  • ⁠2 eieren

  • flink scheutje vanille aroma⁠


Voor de topping:

  • 80 g poedersuikervervanger

  • iets meer dan 2 el wortelsap of ACE drink (bevat wel suiker)

  • 2 a 3 paas cremekoekjes (dragee eitjes of iets anders paas achtigs kan ook)

Bereiding bananenbrood Pasen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Blend de bananen met ei, melk en aroma tot een egaal mengsel.

  3. Meng in een kom de droge ingrediënten en meng daarna de droge met de natte ingrediënten.

  4. Breng op smaak met zoetstof / suikervervanger.

  5. Roer voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.

  6. Bekleed een cakevorm van 25 cm met bakpapier, giet het beslag erin

  7. Zet voor ca 45-50 min in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is

  8. Voor de topping: Roer lepel voor lepel het sap door de poedersuikervervanger tot je tevreden bent over de dikte.

  9. Als het bananenbrood wat is afgekoeld dan smeer je dit er overheen en strooi je er wat verkruimelde koekjes overheen. Even hard laten worden en eet smakelijk!


コメント


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page