Appel kruimel cake
- femsfoodcoaching
- 26 feb 2024
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd:10 + 60 min
Ik zag op Instagram een reept voorbij komen voor een appel kruimel cake bij @lovevivvv. Ik kreeg gelijk ideeën hoe ik hier mijn eigen voedzame variant van kon maken, en dat is goed gelukt!

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
80 g suikervervanger
255 g volkoren meel
1 el bakpoeder
1 el kaneel
een halve tl zout
2 kleine tot medium appels, fijn geraspt
1 ei
210 ml melk
80 g appelmoes
Voor de crumble:
50 g volkoren meel
1 tl suikervervanger
halve tl kaneel
2 el vloeibare olie
2 el honingvervanger
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden, boven- en onderwarmte.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Meng de suiker, het meel, bakpoeder, zout en kaneel met elkaar en zet apart.
Klop het ei met de melk, olie en appelmoes tot het goed gemengd is.
Doe hierbij de droge ingrediënten en roer door, roer niet te hard.
Meng in een schaaltje de olie en honing met een vork of kleine garde tot het goed gemengd is.
Combineer in een ander schaaltje de droge ingrediënten voor de crumble en doe daarna het olie mengsel erdoor. Meng voorzichtig met een vork (of je vingers) tot een kruimelig deeg.
Rasp de appel (zonder schil) en laat het overtollige vocht eruit lekken (ik knijp het vocht er uit)
Schep de appelrasp door het beslag. Roer niet te hard.
Schenk het beslag in de cakevorm, strooi daaroverheen de crumble topping en druk lichtjes aan.
Bak voor ca. 55-60 minuten af in de oven, met een sateprikker kan je kijken of het gaar is.
Yorumlar