Appel amandelcake
- femsfoodcoaching
- 21 feb 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 11 mrt 2024
Bereidingstijd: 15 + 50 min
Dit is weer een heerlijke en voedzame cake, geschikt voor elk moment van de dag. Een variant op mijn eerder gedeelde appel kaneel cake, maar dan met smaken van amandel.

Ingrediënten (1 cake van 25 cm)
Eerste rijtje ingrediënten:
65 g zonnebloemolie
85 g ongezoete appelmoes
60 g suikervervanger
160 ml (plantaardige) melk
3 eieren
halve tl amandelaroma
Tweede rijtje ingrediënten:
150 g volkoren meel
60 g havermeel
15 g eiwitpoeder vanille
2,25 tl bakpoeder
4 tl kaneel
Snuf zout
Verder nodig:
1 grote of a 2 kleine friszoete appels in blokjes gesneden
wat rozijnen en/of gehakte (wal)noten
Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte
Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar met een garde.
In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)
Schil en snijd de appel in blokjes.
Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten
Meng met een rubberen spatel voorzichtig de appelblokjes en rozijnen door het beslag.
Bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier
Doe het beslag in de vorm, strooi optioneel nog wat kaneelpoeder over de bovenkant en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
Comments