top of page

Appel amandelcake

  • femsfoodcoaching
  • 21 feb 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 11 mrt 2024

Bereidingstijd: 15 + 50 min Dit is weer een heerlijke en voedzame cake, geschikt voor elk moment van de dag. Een variant op mijn eerder gedeelde appel kaneel cake, maar dan met smaken van amandel.


Ingrediënten (1 cake van 25 cm)

Eerste rijtje ingrediënten:

  • 65 g zonnebloemolie

  • 85 g ongezoete appelmoes

  • 60 g suikervervanger

  • 160 ml (plantaardige) melk

  • 3 eieren

  • halve tl amandelaroma


Tweede rijtje ingrediënten:

  • 150 g volkoren meel

  • 60 g havermeel

  • 15 g eiwitpoeder vanille

  • 2,25 tl bakpoeder

  • 4 tl kaneel

  • Snuf zout

Verder nodig:

  • 1 grote of a 2 kleine friszoete appels in blokjes gesneden

  • wat rozijnen en/of gehakte (wal)noten

Bekijk mijn favoriete smaakmakers en producten zoals eiwitpoeder, flavourdrops en honing- en suikervervanger hier!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte

  2. Meng alle ingrediënten uit het eerste rijtje met elkaar met een garde.

  3. In een andere kom meng je de droge ingrediënten (het tweede rijtje ingrediënten)

  4. Schil en snijd de appel in blokjes.

  5. Voeg daarna de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer tot alles is gemengd. Roer niet te hard, het is prima als er een paar klonten in zitten

  6. Meng met een rubberen spatel voorzichtig de appelblokjes en rozijnen door het beslag.

  7. Bekleed een bakvorm van ca. 25 cm met bakpapier

  8. Doe het beslag in de vorm, strooi optioneel nog wat kaneelpoeder over de bovenkant en bak ca. 45 tot 50 minuten af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page