Aardbeien cheesecake
- femsfoodcoaching
- 11 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen
Bereidingstijd: 15 + 35 min + 2,5 uur wachttijd
Zin in een cheesecake zonder gedoe, maar bomvol smaak? Deze aardbeien cheesecake met witte chocolade is niet alleen romig en zoet, maar ook eiwitrijk en gezonder dan de klassieke versie! Met maar 5 simpele ingrediënten zet je deze topper zo op tafel. Perfect als tussendoortje, ontbijt of toetje!

Ingrediënten (1 taart van 19 cm)
400 g Ísey Skyr aardbei witte chocolade
75 g zuivelspread light
2 eieren
25 g custard poeder vanille
1 el suikervervanger (optioneel)
Optioneel als topping:
een aantal aardbeien, in plakjes gesneden
10 g witte suikervrije chocolade, gesmolten
Verder nodig: springvorm 19 cm
Bereiding aardbeien cheesecake
Verwarm de oven voor op 175 graden, boven en onderwarmte
Meng in een kom met een garde de skyr met zuivelspread, eieren, custardpoeder en vanille suiker tot een glad mengsel
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en spray de zijkanten (binnenkant) in met bakspray
Stort het cheesecake mengsel erin en bak voor ca. 30-35 min af in de oven. Het is gaar als de bovenkant niet meer nat is maar een beetje flubberig mag wel.
Laat de taart afkoelen
Versier optioneel met aardbeien en een drizzle gesmolten witte chocolade
Zet daarna nog een uur of 2 in de koelkast. eet smakelijk!
Kommentare