Aardbei witte chocolade muffins
- femsfoodcoaching
- 28 apr 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 21 aug 2024
Bereidingstijd: 10 + 23 min
Deze muffins met aardbei en witte chocolade zijn de perfecte traktatie voor jezelf. Ze zijn eiwitrijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Je kan ze ook invriezen om langer te bewaren. Ideaal om mee te nemen als tussendoortje!

Ingrediënten (9 stuks)
175 gram Ísey Skyr aardbei witte chocolade
2 eieren
40 gram 100% appelmoes
10 gram (zonnebloem)olie
1,5 eetlepel suikervervanger
75 g havermeel
75 g volkoren meel
2 tl bakpoeder
snuf zout
75 g aardbeien, in kleine stukjes gesneden
1 flinke el (suikervrije) witte chocolade druppels
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en suiker en roer met een garde tot een egaal beslag.
Meng in een apart kommetje de havermeel, volkoren meel, zout en bakpoeder
Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel
Snijd de aardbeien in kleine blokjes en roer dit samen met de witte chocolade druppels voorzichtig door het beslag
Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag.
Bak voor 20 a 23 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is
Voor het serveren kan je het optioneel aftoppen met een schep van de Ísey Skyr
Comments