top of page

Aardbei witte chocolade muffins

  • femsfoodcoaching
  • 28 apr 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 21 aug 2024

Bereidingstijd: 10 + 23 min Deze muffins met aardbei en witte chocolade zijn de perfecte traktatie voor jezelf. Ze zijn eiwitrijk en bevatten geen toegevoegde suikers. Je kan ze ook invriezen om langer te bewaren. Ideaal om mee te nemen als tussendoortje!


Ingrediënten (9 stuks)

  • 175 gram Ísey Skyr aardbei witte chocolade

  • 2 eieren

  • 40 gram 100% appelmoes

  • 10 gram (zonnebloem)olie

  • 1,5 eetlepel suikervervanger

  • 75 g havermeel

  • 75 g volkoren meel

  • 2 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • 75 g aardbeien, in kleine stukjes gesneden

  • 1 flinke el (suikervrije) witte chocolade druppels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en suiker en roer met een garde tot een egaal beslag.

  3. Meng in een apart kommetje de havermeel, volkoren meel, zout en bakpoeder

  4. Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel

  5. Snijd de aardbeien in kleine blokjes en roer dit samen met de witte chocolade druppels voorzichtig door het beslag

  6. Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag.

  7. Bak voor 20 a 23 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is

  8. Voor het serveren kan je het optioneel aftoppen met een schep van de Ísey Skyr


Comments


  • Instagram
  • Tiktok

@ femsfoodiefinds

bottom of page